Til 1 person som tilbehør
1 appelsin
5-6 bagte spisekastanjer*
1 stor håndfuld spidskål, grove strimler
Salt og peber
Smør til stegning
1. Lav et stort kryds i toppen af kastanjerne, sæt dem i et fad med salt i bunden, bag dem ved. 180* i ca. 15-20 min (de skal være bløde når man stikker i dem, ellers giv dem længere tid)
2. Når kastanjerne er bagte, tages den hårde og bløde skal af, steg dem gyldne i smør på en pande,
3. Kom spidskålen på og vend rundt, det skal falde lidt sammen, krydr med salt og peber
4. skær enderne af appelsinen, stil den på højkant og skær siderne af, derefter skæres den i skiver. skrællen der er skåret af, gemmes, da, der sidder saft, som presses over salaten til sidst.
5. Hæld kålen og kastanjerne op i et fad, pynt med appelsinskiverne og pres saften fra skrællerne over.
Server til fx stegt kylling med kartofler.
* Brug spisekastanjer, som købes hos grønthandlerne IKKE hestekastanjer som man laver dyr af.
Bag gerne en større portion, hvis du kan bruge dem de efterfølgende dage.
Det lyder som en rigtig lækker salat, bliver nødt til at prøve de kastanjer af :-)
SvarSletVh Lykke
Hej Lykke
SletTak, Ja du må endelig prøve at bage kastanjer, de er så lækre, og sæsonen er lige NU ;o)