En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

Tips

Bagning

Bevar den sprøde skorpe på dit brød
Skal du have dem med til arbejdet/studiegruppen el. lign. så pak brødet/bollerne ind i et rent viskestykke og kom dem i en pose/kurv, så holder de sig lune og skorpen undgår at blive blød pga. fugten/varmen.

Undgå tørre/hårde boller ved koldhævet dej
Når man har med groft mel/kerner at gøre, så suger de meget væske til sig i løbet af natten, det kan resultere i, at bollerne bliver tørre og hårde.
Lav derfor dejen så den klistrer lidt, så kan man altid supplere med mere mel næste dag, hvis det er nødvendigt,

Sprød pizzabund
Først og fremmest vil jeg anbefale at købe en pizzasten (koster ca. 200-400 kr.) ulempen ved den er bare hvis man er 4 der skal spise, så skal man bruge længere tid på at lave pizza, da de bliver mindre.
Derfor er mit tip at varme din bageplade op med ovnen, og derefter overføre pizzaen, (som ligger på bagepapir) til pladen, så opnår man lidt samme effekt.
Det skal dog lige siges, at der helst ikke skal alt for meget fyld på pizzaen, ellers kan pizzaen gå i stykker, hvis man ikke er hurtig nok til at føre den over.
samme trick med bagepladen kan bruges til bagning af brød/boller for at opnå en sprød skorpe.

Frugt og grøntsager 

Frys dine bananer til smoothie
Modne bananer, man ikke kan nå at få spist, så skræl dem, bræk dem i stykker og frys dem i en frostpose, sørg for at der er god plads i posen, så de ikke ligger ovenpå hinanden, læg den fladt i fryseren.

Få modne avocadoer på 10 min eller ca. 2-4 dage
Læs her hvordan 

Få dine grøntsager sprøde igen. 
Er dine grøntsager blevet bløde og slatne fx peberfrugt eller gulerødder, så kom dem i en skål med koldt vand og nogle isterninger, og lad det stå i ca. 1 time, så bliver grøntsagerne sprøde igen. 

Få mest mulig saft ud af dine citrusfrugter
Inden citrusfrugter bruges, rulles de hele, mens de presses let, derved løsner kødet sig mere og det er nemmere at få saften ud af frugterne.

Kød

Frys dit kød fladt, således det er hurtigere at tø op.
Læs Her 
 
Diverse

Hold din sushimåtte ren
Pak din sushimåtte ind i film, på den måde undgår du, at der kommer riskorn og snask ind i mellemrummene, så forbliver måtten ren og hygiejnisk.

Pift din sovs op
Står du nogle gange og skal lave en sauce og lige mangler en sjat rødvin, så brug dette tip, når du har rester af rødvin, så hæld det i isterningeposer/bakker, så har du altid en cube til at gøre din sovs ekstra lækker.
Man kan selvfølgelig også gøre dette med andre flydende væsker såsom: Hvidvin, Fløde, kokosmælk eller en god fond.
Print Friendly and PDF