En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

02 november 2012

Lun salat med spidskål, stegte kastanjer og appelsin

Forleden købte jeg en portion spisekastanjer, Jeg lavede dem klassisk...bagte og spist med koldt smør og salt, Mums...men jeg havde købt en større portion, så  havde nogle i overskud, Jeg valgte derfor at komme dem i en salat. Jeg havde noget spidskål liggende, som skulle bruges, så den blev serveret til noget stegt kylling med hasselbagte kartofler.
Til 1 person som tilbehør

1 appelsin
5-6 bagte spisekastanjer*
1 stor håndfuld spidskål, grove strimler
Salt og peber
Smør til stegning

1. Lav et stort kryds i toppen af kastanjerne, sæt dem i et fad med salt i bunden, bag dem ved. 180* i ca. 15-20 min (de skal være bløde når man stikker i dem, ellers giv dem længere tid)
2. Når kastanjerne er bagte, tages den hårde og bløde skal af, steg dem gyldne i smør på en pande,
3. Kom spidskålen på og vend rundt, det skal falde lidt sammen, krydr med salt og peber
4. skær enderne af appelsinen, stil den på højkant og skær siderne af, derefter skæres den i skiver. skrællen der er skåret af, gemmes, da, der sidder saft, som presses over salaten til sidst.
5. Hæld kålen og kastanjerne op i et fad, pynt med appelsinskiverne og pres saften fra skrællerne over.

Server til fx stegt kylling med kartofler.

* Brug spisekastanjer, som købes hos grønthandlerne IKKE hestekastanjer som man laver dyr af.
Bag gerne en større portion, hvis du kan bruge dem de efterfølgende dage.


Print Friendly and PDF

2 kommentarer:

  1. Det lyder som en rigtig lækker salat, bliver nødt til at prøve de kastanjer af :-)

    Vh Lykke

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lykke
      Tak, Ja du må endelig prøve at bage kastanjer, de er så lækre, og sæsonen er lige NU ;o)

      Slet