Foto: kristinas Madunivers |
4 tsk. miso pasta
2 tsk. peanutbutter
2 tsk. flydende honning
½ tsk. soya
½ tsk. sesamolie
1 tsk. ristede sesamfrø
1 tsk. koldt vand (eller til ønsket konsistens)
Bland det hele sammen, smag til om den ønskes mere sød.
serveres som dip til grøntsagsstave, dampede edamamebønner eller fisk fx. Tun
Jeg elsker edamame med misodip - må lige bruge din opskrift næste gang til at lave det selv :)
SvarSletKH Maiken/dronningemad
Hej Maiken
SletJa, det må du prøve
Jeg synes også den kombination smager godt, Der er jo mange måder at lave den på, men med et tvist af peanutbutter bliver den ret god, synes Jeg.
Hej Kristina
SvarSletHvor længe kan den holde sig? Kan man lave en stor portion og putte i køleskabet?
Kan man lave den uden honning? Kan ikke tåle sukker...
Vh. Sune
Hej Sune
SletUmiddelbart er den lavet af langtidsholdbare ingredienser, så hvis peanutbutter og miso er forholdsvis nyt indkøbt, vil jeg godt opbevare den i en uges tid, hvis det opbevares i et skoldet glas med låg (måske længere, har ikke afprøvet)
Jeg tilsætter honning for at få en mere afbalanceret smag, da den kan være lidt skarp i smagen, men hvis du ikke kan tåle sukker, er dine smagsløg formentlig anderledes, da du ikke bruger sukker og du ikke er vant til det søde, så formentlig kan du helt undlade det, ellers findes der jo forskellige sødemidler der kan bruges, enten kunstige eller noget nyt som Stevia, har dog ikke afprøvet det selv.
Vh. Kristina