En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

06 maj 2012

Miso dip

Foto: kristinas Madunivers
Asiatisk miso dip til 2 personer

4 tsk. miso pasta
2 tsk. peanutbutter
2 tsk. flydende honning
½ tsk. soya
½ tsk. sesamolie
1 tsk. ristede sesamfrø
1 tsk. koldt vand (eller til ønsket konsistens)

Bland det hele sammen, smag til om den ønskes mere sød.
serveres som dip til grøntsagsstave, dampede edamamebønner eller fisk fx. Tun

Print Friendly and PDF

4 kommentarer:

  1. Jeg elsker edamame med misodip - må lige bruge din opskrift næste gang til at lave det selv :)
    KH Maiken/dronningemad

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maiken
      Ja, det må du prøve
      Jeg synes også den kombination smager godt, Der er jo mange måder at lave den på, men med et tvist af peanutbutter bliver den ret god, synes Jeg.

      Slet
  2. Hej Kristina


    Hvor længe kan den holde sig? Kan man lave en stor portion og putte i køleskabet?
    Kan man lave den uden honning? Kan ikke tåle sukker...

    Vh. Sune

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sune
      Umiddelbart er den lavet af langtidsholdbare ingredienser, så hvis peanutbutter og miso er forholdsvis nyt indkøbt, vil jeg godt opbevare den i en uges tid, hvis det opbevares i et skoldet glas med låg (måske længere, har ikke afprøvet)
      Jeg tilsætter honning for at få en mere afbalanceret smag, da den kan være lidt skarp i smagen, men hvis du ikke kan tåle sukker, er dine smagsløg formentlig anderledes, da du ikke bruger sukker og du ikke er vant til det søde, så formentlig kan du helt undlade det, ellers findes der jo forskellige sødemidler der kan bruges, enten kunstige eller noget nyt som Stevia, har dog ikke afprøvet det selv.
      Vh. Kristina

      Slet