En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

09 maj 2012

Klassisk okse carpaccio


Denne ret kræver oksekød der er ultra tyndt skåret. der er 3 muligheder: 1. få slagteren til at skære det for dig. 2. frys et stykke afpudset oksemørbrad og skær den tyndt ud, når den er halv frossen. 3. køb carpacciokød, der allerede er skåret i supermarkeder.
Som alternativ, hvis man ikke bryder sig om råt kød, kan man bruge Bresaola, som er italiensk tørret oksekød. 

Til 1 person - stor forret el. lille hovedret

90- 100g rå oksemørbrad eller inderlår, ultra tyndt skåret (køb et større stykke, hvis du selv skærer)
1 lille håndfuld salat mix eller ruccola
4 cherrytomater, skåret i halve
parmesan, høvlet i skiver
1 spsk Pinjekerner, ristede 
2 tsk citronsaft
2-3 spsk olivenolie
salt og peber

Skyl salaten og anret den fladt på tallerkenen. læg tynde skiver af oksekødet ovenpå, tilfældigt mellem salaten.
lav dressingen og vend tomaterne i, læg tomaterne oven på salat og kød, og stænk dressingen ud over (måske ikke det hele). lad det trække/marinere ca. 10 min.
pynt med pinjekerner og høvlet parmesan.
Server med brød.

Tip: brug kartoffelskrælleren til at lave tynde skiver af parmesanen.
Note: det er rigtig vigtigt, at det kød man bruger, ikke har nogen form for fedt, sener eller lign. siddende, det skal være helt afpudset. 








Print Friendly and PDF

Ingen kommentarer:

Send en kommentar