Foto: Kristinas Madunivers |
Beregnet til 2-3 personer
½ Græskar (Hokaido: lille, rundt og orange eller butternut sguash: aflang og lys gul)
1-2 store bagekartofler
1-2 løg
1 rød chili
3 fed hvidløg
2 cubes hønsebouillon
1 L varmt kogt vand.
Salt / Peber
1 tsk. stødt spidskommen
olie til stegning
Topping:
Revet Emmenthaler ost
Fløde, brug den fedtprocent du har lyst til, 9 % kaffefløde går an, men piskefløde er det bedste.
Løg skæres i tern og sauteres af i lidt olie,
Hokaido halveres, kernene/indmad fjernes, skæres ud i små tern med skallen,
bagekartoflerne skrælles og skæres ligeledes ud i tern og sauteres med løgene,
chili med kerner og hvidløg skæres småt og kommes i gryden.
rist spidskommen med,
overhældes med kogt vand og bouillon, småkoges til det er mørt.
gryden tages af varmen og blendes til puré. stilles tilbage på gryden og smages til med salt og peber og tilsættes evt. mere vand, hvis den er for tyk i konsistens.
Topping: Emmenthaler ost rives groft og blandes med fløde, serveres separat, man kommer selv 1 spsk i suppen.
Serveres med Groft brød, Dukkah, lidt olivenolie og evt. pickled grøntsager.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar