Giver ca. et ½ kg. (kan holde sig længe i lufttæt beholder/glas)
100 g sesamfrø
15 g spidskommen, stødt
50 g korianderfrø, hele
180 g hasselnødder
180 g. Ristede kikærter (købes hos grønthandler, se billede nederst)
3 tsk. havsalt i flager
1 tsk. kværnet peber
1 spsk. sukker
1. Det hele ristes på en tør pande hver for sig, undtagen kikærterne
2. Det blendes/eller i morter, hver for sig, der skal stadig være struktur, derefter blandes det efterhånden, sesamfrø skal ikke knuses,
3. Blandes med salt, sukker og peber.
Smagen er svag af koriander og spidskommen, men hvis man elsker disse krydderier, kan man sagtens komme mere i. det samme gælder med de andre ingredienser.
Tip: Kom dukkaen i et pænt glas og giv det som værtindegave.
nedenfor kan ses hvilke kikærter jeg har købt, de er tørristede, uden tilført smag evt. kun med salt
Ingen kommentarer:
Send en kommentar