Til ca. 3-4 personer
500 g Vildtkød i tern fx. krondyr (oksekød kan også bruges)
2 løg, tern
6 store champignon, tern
1½ dl. mørk øl, fx. Harboe 1883
2-3 dl. god fond, vildt, okse el. høns
3 laurbærblade
50 g tørrede tyttebær el. tranebær
50 g hasselnøddekerner
evt. 1 dl. vand
salt /friskkværnet peber
evt. vildtkrydderier.
1 dl. fløde eller til du skammer dig.
evt. lidt kulør
lidt jævning
olie til stegning
Løgene svitses, så de bliver gyldne, brun kødet godt, tilsæt champignon, kom øl på og lad det koge lidt ind, tilsæt fond, laurbærblade, hasselnødder, tyttebær, peber og evt. vand. væsken skal nå ca. 1 cm over kødet.
lad det simre til det er mørt ca. 1-1½ time, husk at afskumme, smages først nu til med salt og evt. mere peber. tilsæt lidt kulør, fløde og evt. jævning.
Man kan sagtens tilføje rodfruger til gryderetten de sidste 15-20 min., men jeg foretrækker en rodfrugtesalat istedet.
Øllen kan sagtens erstattes med mere fond.
Serveres med Kartoffel (Rodfrugte) mos og en grov salat fx.Rødbede/gulerodssalat med æbler og hasselnødder
Drik evt. den samme øl, som er brugt i retten.
Mums ! Skal prøves, mange gode opskrifter her hos dig ;-)
SvarSletHej Eva
SletMange tak, det bliver jeg glad for at læse :o)
Og denne ret er rigtig god, lidt tung, men perfekt i efterårsmånederne.