Foto: Kristinas Madunivers |
Jeg lavede disse varianter fra Venstre: 1. Hosomaki med laks, 2. Insideout med spicy crabsticks, rullet i sesam 3. Toppede Rainbow med spicy crabstick og rejer, pyntet med laks, 4. insideout med spicy rejer rullet i sesam. der var agurk og avokado i dem alle.
Vigtigst af alt er god køkkenhygiejne
Til 2 personer ca. 32 stk. (5 ruller)
Sushi Ris:
2 dl. sushi ris
2 dl. vand
Lage til ris:
½ dl. riseddike
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
Ruller:
2 ½ - 3 plader sort Nori Tang*
1 stk. agurk ca. 8 cm.,
1 avokado
100 g crabstick (Surimi)
100 g rejer
100 g Frisk laks ** uden skind og ben
Chilimayo:
2 store spsk. Hellmanns mayonnaise
1-2 tsk. chilisauce fx Linghams (fint pureret, uden klumper)
Extra:
1 bambusmåtte pakket ind i film
skål med koldt vand gerne m. isterninger
1 ren klud (bruges KUN til sushi fingre, IKKE til køkkenbordet)
sesamfrø, ristede
soya
wasabi
Syltet ingefær
Fyld:
1. frisk laks, agurk, avokado
2. crabsticks rørt med mayo og chili, agurk, avokado
3. rejer rørt med mayo og chili, agurk, avokado
Ris:
1. Skyl risene indtil vandet er klart ca. 4-8 gange, dæk dem med vand og lad trække i 20 min.
2. Bland lagen så salt/sukker opløses.
3. Hæld vandet fra risene, lad dem dryppe af,
4. Hæld de 2 dl. vand og ris i en gryde og lad dem koge ved svag varme i 12 min,
5. Sluk og lad dem trække i 12 min. (låget må ikke løftes)
6. Efter trækketiden, hældes risen ud i et fad, lagen hældes over, brug 2 spisepinde til at blande lagen rundt i, så undgår man at mase risene.
7. lad dem køle helt af brug evt. en vifte. (risene må ikke være varme, når de kommes i rullerne.
Sådan gør du:
1. lav fyldet og skær agurk og avokado i meget tynde strimler, så det er klar
2. Halvér de hele tangplader* så der er 5 halve plader.
3. Insideout: tag et stykke tang, vend det med bagsiden opad, dyp fingrene i koldt vand, tag en lille håndfuld ris og fordel med let hånd ud over pladen. vend pladen, så risen vender nedad, kom fyldet i på langs, ikke for meget. derefter rulles pladen sammen, så den samles. læg bambusmåtten over og pres let, så rullen bliver ensartet. rul den derefter i ristede sesam. skær i 6 stykker
4. Hosomaki: vend tangpladen med bagsiden opad, tag en portion ris og fordel, kom fyldet på langs og rul på samme måde, (bemærk at både ris og fyld rulles indenfor tangpladen, derfor kan der ikke være så meget fyld i) Brug måtten igen, skær 6 stykker.
5. Toppede Rainbow: er en insideout, der er pyntet med skiver af rå laks.
6. Fortsæt indtil der ikke er mere ris
Foto: Kristinas Madunivers |
OBS: sushi SKAL spises samme dag,og skal helst laves lige inden gæsterne kommer, da pladerne/tangen ellers bliver bløde/seje at bide i.
* Pladerne kan købes i større supermarkeder el. hos kinesiske købmænd.,
* Pladerne er ikke helt kvardratiske, derfor skal de klippes over på den side der er bredest.
* Pladerne har en forside (den blanke side) og en bagside (den ru/riflet side)
** Frisk laks skal købes hos en fiskehandler, så man ved den er helt frisk, og ifølge fødevarestyrelsen skal den derefter fryses ned i min. 1 døgn v. - 18*c, (pga. eventuelle parasitter) fisken tages op, og skæres ud letfrossen, så er den nemmere at håndtere og skære tynde skiver af.
De kogte ris blandet med lagen kan sagtens fryses, så har man gjort det halve arbejde, hvis man en dag får lyst til sushi, men ikke har så meget tid.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar