Denne forret er super nem og hurtig at lave, den har både det sure, søde, salte og bitre samt det sprøde og bløde i konsistens, super lækkert, retten kan sagtens laves med røget laks.
Det er vigtigt at ingredienserne hakkes i hånden, da det giver en bedre struktur, fremfor at blende det i en minihakker, så bliver det mere til grov mos, og det er ikke optimalt.
Forret til 3-4 personer
Tatar:
150 - 200 g røget hellefisk
½ rødløg i meget fine tern
1 tsk. kapers, finthakket
1 rødt æble gerne med skræl i tern, uden kernehus
saft fra 2 skiver citron
½ tsk sød sennep (jeg brugte en honning sennep)
7 cm agurk uden kerner
ca. 3 spsk creme fraiche 18 % (efter ønsket konsistens)
peber
Pynt:
½-1 avocado pr. person, i skiver (jeg brugte 1 hel)
½ tomat pr. person, i tern, uden kerner
citronbåde el. skiver
Hak de forskellige ingredienser til tataren, skær det i hånden og ikke på en blender, da det bliver til mos. hak hellefisken lidt grovere end de andre ingredienser, da det giver en god struktur til retten.
smag til med citron, peber, sennep og creme fraiche. smages til, inden der tilsættes salt, da fisken og kapers allerede tilføjer den salte smag (jeg tilføjede ikke salt)
anret på tallerken med skiver af avocado og tomattern
Serveres med brød og smør. og et koldt glas hvidvin.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar