En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

19 februar 2012

Smagsprøver fra Rynkeby

Forleden dag sendte Rynkeby mig nogle smagsprøver på deres nye "Selection"
Pakken bestod af
En appelsinjuice med en blanding af juice fra koncentrat og presset juice.
- Jeg synes den er et udmærket alternativ til presset juice, men man kan godt smage at den også er delvist fra koncentrat

En ufiltreret æblemost, delvis fra koncentrat
- Jeg synes den smager en del som æblejuice fra koncentrat, men kan godt lide den ikke er filtreret, og den er ikke ligeså sød, Jeg har brugt den i Denne drik

En Multifrugtjuice med gulerod (ikke afprøvet endnu)

En Tropisk Juice med diverse eksotiske frugter.( ikke afprøvet endnu)

Jeg glæder mig til at smage dem alle og måske se, om jeg kan bruge dem til andet end kun at drikke.

I mit fritidsjob som sampler, hvor jeg tit har stået med juice, er jeg tit blevet spurgt om hvad forskellen er på appelsinjuice fra koncentrat og ikke fra koncentrat, da mange er i tvivl, har jeg tilladt mig at indsætte Rynkebys egne betegnelser over hvad forskellen er og håber det er ok.

Juice fra koncentrat: Appelsinerne håndplukkes i subtropiske områder (typisk Brasilien eller Mexico), og kort efter presses de til appelsinsaft. En appelsin indeholder ca. 55 % juice, og når denne juice inddampes, så reduceres det naturlige vandindhold med ca. 80%. Tilbage er koncentratet, som kommer på frost og fragtes til Europa, hvor samme mængde væske tilsættes koncentratet. Så har vi den gode smag, vi kender fra det meste af den juice, der drikkes i Danmark. Hele processen foregår uden på noget tidspunkt at tilsætte sukker, konservering, eller andet.

Juice ikke fra koncentrat: Appelsinerne håndplukkes i subtropiske områder og kort efter presses de til appelsinsaft. Denne appelsinsaft nedkøles og transporteres til Europa og hældes på karton eller flaske. Så har vi den ekstra gode smag af presset frugt. Hele processen foregår uden på noget tidspunkt at tilsætte sukker, konservering eller andet.

" Men uanset hvor juicen kommer fra – ’koncentrat’ eller ’ikke fra koncentrat’ –, så er der ikke tilsat hverken sukker eller andre tilsætningsstoffer. Juicen er 100 % frugt og intet andet, siger Maria Schmidt, Marketing Manager hos Rynkeby Foods."


Så vidt Jeg er informeret må juice fabrikanter ikke kalde deres juice for friskpresset mere, da det indebærer at de skal være presset i øjeblikket, fx på cafeer og lign. og derfor hedder det nu "ikke fra koncentrat" eller "presset juice" Print Friendly and PDF

2 kommentarer:

  1. Jeg ser tit, at bloggere har fået vareprøver og andet... og er misundelig. Hvordan gør man lige der... jeg mener, jeg vil også være med ;-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har personligt ikke kontaktet nogle for at få prøver, jeg har oplyst min mail og interesse for samarbejde på min blog. og er derved blevet kontaktet via mail. Jeg ved ikke om andre bloggere har gjort noget aktivt for at få prøver.

      Slet