En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

03 januar 2012

Mayonnaise

Denne mayonnaise er classic og kan bruges til alt du normalt bruger mayonnaise til, dressinger, til skaldyr, til salater, ovenpå tomatmaden osv.

2 bægre past. æggeblommer (ialt 4 blommer)
1 stor tsk. sennep, fx sød bornholmsk sennep, honning sennep eller dijon, som er lidt mere skarp i smagen (Jeg brugte honning sennep)
salt og hvid peber
2 tsk. æblecidereddike (eller anden eddike)
1 dl. olivenolie el. koldpresset rapsolie
ca. 3 dl. neutral olie fx solsikke eller rapsolie


æggeblommer, sennep, salt, peber, eddike piskes til en luftig hvid creme. tilsæt derefter olivenolien i en tynd stråle mens der piskes, fortsæt med den almindelige olie, sørg hele tiden for at olien er pisket ind i massen, før man tilsætter nyt olie, ellers risikerer man at den kan skille, fortsæt indtil den har en en konsistens som mayonnaise. smag den til med mere salt, peber el. sennep.


Tip 1: hvis man er uheldig at den skiller, så hæld en tynd stråle med koldt vand, ned langs indersiden af kanten, mens der piskes, fortsæt til man har en ensartet konsistens.

Tip 2: Hvis der tilsættes presset hvidløg har man en aioli

Tip 3: grunden til, at jeg ikke udelukkende bruger olivenolie el. koldpresset rapsolie, er fordi jeg synes det får en for gennemtrængende smag, du kan sagtens bruge kun én olie fx. oliven, koldpresset rapsolie eller kun neutral olie) det er selvfølgelig en smagssag.

Print Friendly and PDF

Ingen kommentarer:

Send en kommentar