Denne Hvidløgsaioli er rigtig god til skaldyr
2 bægre past. æggeblommer (ialt 4 blommer)
1 stor tsk. sød sennep, fx bornholmsk sennep eller honning sennep
salt og hvid peber
2 tsk. æblecidereddike (eller anden eddike)
1 dl. olivenolie
ca. 3 dl. neutral olie fx solsikke eller rapsolie
2 fed hvidløg, presset
æggeblommer, sennep, salt, peber, eddike piskes til en luftig hvid creme. tilsæt derefter olivenolien i en tynd stråle mens der piskes, fortsæt med den almindelige olie, sørg hele tiden for at olien er pisket ind i massen, før man tilsætter nyt olie, ellers risikerer man at den kan skille, fortsæt indtil den har en en konsistens som mayonnaise. smag den til med hvidløg, og evt. mere salt, peber el. sennep.
Tip: hvis man er uheldig at den skiller, så hæld en tynd stråle med koldt vand, ned langs indersiden af kanten, mens der piskes, fortsæt til man har en ensartet konsistens.
Uhm, elsker aioli. Blev lige mindet om hvor meget på en tapasbar for nyligt - må vist igang med at efterabe dig :)
SvarSletMvh Maiken
Hej Maiken, Ja nogle gange glemmer man hvor godt helt simple ting de smager, hvis de laves ordentligt, Jeg er ihvertfald helt vil med aioli :o)
SvarSlet