Denne forret var på menuen til nytårsaften 2011/2012
Til 4 personer
20 - 24 Rå kæmperejer med skal
olivenolie
et drys karry
2 fed hvidløg, revet/presset
20 asparges
4 Citronbåde
Aioli (Hvidløgsmayonnaise)
Salt og peber
Kæmperejerne pilles, lad halen sidde på, snit dem let i ryggen og pil tarmen ud, kom dem i en frostpose, kom karry, presset hvidløg og olie sammen med og lad dem marinere i ca. 1 time (mindre kan gøre det)
Aspargesene kommes i en flad beholder/fad m. kant og overhældes med kogende vand og et drys salt, lad dem trække til de er møre ca. 10 min. hæld vandet fra og skyld dem i koldt vand, så man stopper kogningen.
Ved servering, steges rejerne på en varm pande i lidt olie, de skal bare få en rød farve, så vendes de og er færdige, krydr med salt og peber.
anret aspargesene på en tallerken, læg rejerne ovenpå, og læg en skefuld aioli ved siden af. pynt med citronbåd og evt. dild.
Server med brød og mere aioli.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar