Øverste billede er karamellerne kogt til 120*c dvs. de er hårde og seje tilsidst
Det nederste billede i silicone form er karamellerne kogt til de var 110-115 *c dvs. er bløde og seje
2½ dl. piskefløde 38 %
125 g sukker
62,5 g glukose**
2 tsk. lakridsekstrakt pulver***
3 tsk. god kakao
til at trille i bruges yderligere en blanding af ½ del lakridsekstraktpulver og ½ del kakaopulver.
neutral olie til pensling
Kog alle ingredienser (undtaget lakridspulver og kakao), indtil karamellen er godt gylden og meget tyktflydende. Rør i den med jævne mellemrum, dog mest i slutningen (brug en træske/slev). Hold hele tiden øje, for den vil gerne koge over.
Karamellen er færdigkogt, når den er godt gyldenbrun og begynder at slippe grydens bund efter ca. 30-40 minutter ved jævn, god varme. tag en kugleprøve*,
Kog alle ingredienser (undtaget lakridspulver og kakao), indtil karamellen er godt gylden og meget tyktflydende. Rør i den med jævne mellemrum, dog mest i slutningen (brug en træske/slev). Hold hele tiden øje, for den vil gerne koge over.
Karamellen er færdigkogt, når den er godt gyldenbrun og begynder at slippe grydens bund efter ca. 30-40 minutter ved jævn, god varme. tag en kugleprøve*,
Se nedenfor over hvilke grader den skal have, afhængig af ønsket konsistens.
Tag gryden af varmen, tilsæt lakridspulveret og kakao og rør godt. Hæld karamellen op i en lille beholder,
ca. 18x 12, der er foret med olieret bagepapir på både bund og sider. eller en olieret isterningebakke i silikone (Giver færre stk.)
Lad karamellen afkøle ved stuetemperatur, Udskæres i 1x1 cm, (terning) i alt 50-70 stk., og rulles i lakrids og kakaopulver mens de er lidt lune, så er de nemmere at skære og pulveret hænger bedre fast
opbevares i et tætsluttet beholder.Lad karamellen afkøle ved stuetemperatur, Udskæres i 1x1 cm, (terning) i alt 50-70 stk., og rulles i lakrids og kakaopulver mens de er lidt lune, så er de nemmere at skære og pulveret hænger bedre fast
Er det bløde karameller, kan de pakkes ind i egnet papir.
Blød: ca. 110-115 *c
Sej: 120 *C
Hård (bolsje): 125 *C
Sej: 120 *C
Hård (bolsje): 125 *C
* Kugleprøve: kom en klump i et glas koldt vand, er den sej og kan holde formen, uden at den opløses, er den klar.
** Glukose: f.eks. Morten Heibergs Glukose Sirup, der fås i fx Kvickly, alm. glukose kan fås i Helsekostforretninger eller Matas.*** lakridsekstrakt pulver er kraftig i smagen. og kan købes i Panduro el. helsekostforretninger
Ingen kommentarer:
Send en kommentar