En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

12 april 2012

Indiske samosaer i ovn - Den nemme version


Denne version af samosaer er lavet på forårsrulledej, som er en hurtig og alternativ måde at lave dem på,  frem for at skulle i gang med at lave en dej.
Jeg valgte at bage samosaerne i ovnen, for at gøre dem lidt sundere, det blev de ikke dårligere af, men man kan selvfølgelig stadig stege dem i olie (friture)
Jeg brugte de mindre plader 15 x 15 cm.,
Man kan sagtens bruge filodej, men de plader skal som regel skæres til og de kan virke tørre i enderne, så prøv med forårsrulledej.
har du en rest kogte kartofler, er opskriften endnu nemmere, da det forkorter tilberedningstiden, jeg brugte dog rå kartofler.
Udelader du oksekødet og tilsætter flere grøntsager, er de også perfekte som vegetar udgave

Til ca. 15 stk.

1 løg, tern
2 fed hvidløg, revet
1 chili med kerner i tern (brug efter smag)
150 g kartofler, tern
100 g frosne ærter
200 g hakket oksekød
1 stor tsk. Garam masala
Salt og peber
Olie til stegning/ pensling
ca. 15 plader Tyj Spring roll pastry (forårsrulledej)

pensling/Lim:
Maizena og lidt vand (konsistens som tynd lim)

Løget blødgøres i olien, derefter tilsættes kartoflerne og de steger til de er møre, tilsæt evt. lidt vand, det tager ca. 15 min. tilsæt de frosne ærter, salt og peber og lad det blive varmet igennem.
hæld kartoflerne i en skål. derefter steges kødet og der tilsættes hvidløg, chili og garam masala, derefter hældes kartoflerne op i kødet og det steges og blandes godt, smag til med salt og peber.
køl det af, inden der laves samosaer.
Når de er rullet/ foldet kan de enten
1. steges gyldne/sprøde i olie og lægges på fedtsugendepapir eller
2. lægges på en plade med bagepapir og pensles med olie, og steges gyldne ca. 12 min. ved 200 *c i ovnen (denne metode benyttede jeg mig af)

Indiske samosaer er som regel trekantede, derfor vil jeg vise lidt billeder hvordan man folder den, men der er intet galt med at rulle dem som forårsruller, eller lave en anden facon, de smager ens.

Dejen

Fyldet

1. læg en skefuld midt på pladen.

2. fold spidserne ind over hinanden (højre og venstre) brug lim.

3. nederste spids foldes tværs over midten over mod venstre., lim

4. gør det samme med øverste spids. lim, få den lidt under nederste spids. nu har du en trekant.

5. vend trekanten og lim de flagrende spidser mod midten. 

6. steges i olie eller i ovn.

Serveres som snack eller som tilbehør 


Print Friendly and PDF

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar