En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

13 april 2012

Aloo gobi - indiske kartofler og blomkål


Det er første gang jeg laver denne ret, Jeg har smagt den i Indien og ellers flere gange haft lyst til at lave den, uden at det er blevet til noget. Men det er bestemt ikke sidste gang jeg laver den. den smager virkelig godt og kan varmt anbefales. Den er krydret, men ikke stærk som sådan, ellers kan du justere i styrke.
Jeg hentede inspiration hos Rasa malaysia men har lavet den på min egen måde, så jeg syntes den smagte godt.
Man kan måske blive skræmt af de mange krydderier, men prøv den alligevel. 
Spis den som en vegetarisk ret eller som tilbehør til en hovedret
Den smager også godt som en kold ret

Til 1 person som hovedret eller 2 personer som tilbehør

1/4 tsk. hele sorte/brune sennepsfrø (gule kan bruges)
1/4 tsk. hele spidskommenfrø
1 løg, tern
2 fed hvidløg, revet
1/2 chili med kerner, tern
1 tsk. revet ingefær
200 g blomkål, små buketter
200 g kartofler, tern på ca. 1½ cm.
1/4 tsk. tørret chiliflager (gerne kværnet)
1 tsk. gurkemeje
1/4 tsk. stødt koriander (pulver)
salt og peber
1 tsk. sukker
6 tsk. + ½ dl. vand.
Olie til stegning

Brug en mindre gryde, portionen er ikke så stor, brug gerne en gryde med tefalbelægning
start med at riste sennepsfrøene og spidskommen i olie til de begynder at "poppe" du kan høre det på dem.
Dernæst steges løgene til de er gyldne, tilsæt hvidløg, frisk chili og ingefær. rør rundt.
tilsæt kartoflerne og lad dem stege med i ca. 8-10 min. derefter tilsættes blomkålen,
chiliflager, gurkemeje og koriander køres sammen i en skål med 6 tsk. vand til en ensartet masse, derefter tilsættes det retten. rør godt rundt, tilsæt sukker og smag det til med  salt og peber. tilsæt ½ dl. vand.
Lad retten simre under låg ca. 10-15 min. indtil det hele er mørt, rør lidt rundt imens og sørg for at det ikke koger tørt, dog skal retten ikke være sovset ind
smag til igen.

Server som en vegetarisk ret eller som tilbehør gerne med en yoghurtsalat med agurk.

Print Friendly and PDF

Ingen kommentarer:

Send en kommentar