En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

03 januar 2012

Aioli - Hvidløgsmayonnaise

Denne Hvidløgsaioli er rigtig god til skaldyr

2 bægre past. æggeblommer (ialt 4 blommer)
1 stor tsk. sød sennep, fx bornholmsk sennep eller honning sennep
salt og hvid peber
2 tsk. æblecidereddike (eller anden eddike)
1 dl. olivenolie
ca. 3 dl. neutral olie fx solsikke eller rapsolie
2 fed hvidløg, presset

æggeblommer, sennep, salt, peber, eddike piskes til en luftig hvid creme. tilsæt derefter olivenolien i en tynd stråle mens der piskes, fortsæt med den almindelige olie, sørg hele tiden for at olien er pisket ind i massen, før man tilsætter nyt olie, ellers risikerer man at den kan skille, fortsæt indtil den har en en konsistens som mayonnaise. smag den til med hvidløg, og evt. mere salt, peber el. sennep.

Tip: hvis man er uheldig at den skiller, så hæld en tynd stråle med koldt vand, ned langs indersiden af kanten, mens der piskes, fortsæt til man har en ensartet konsistens. 

Print Friendly and PDF

2 kommentarer:

  1. Uhm, elsker aioli. Blev lige mindet om hvor meget på en tapasbar for nyligt - må vist igang med at efterabe dig :)
    Mvh Maiken

    SvarSlet
  2. Hej Maiken, Ja nogle gange glemmer man hvor godt helt simple ting de smager, hvis de laves ordentligt, Jeg er ihvertfald helt vil med aioli :o)

    SvarSlet