Denne ret er god som vegetar hovedret eller som tilbehør til fisk eller kylling
Til 1 person
50 g perlebyg, poleret
1 spsk. æbleeddike
3 3⁄4 dl hønsebouillon eller vand
150 g rødbede, små tern
20 g friskrevet fast ost, f.eks. høost, vesterhavsost eller parmesan
20 g blød gedeost uden skorpe
5 g smør
Salt og peber
olie til stegning
Skær løget i tern og sauter det af i olie, kom perlebyggen i og lad dem suge fedtstoffet. tilsæt æbleeddiken og kog det ind.
Kom bouillon/vand i gryden, bring det i kog, og fjern derefter det hvide skum på toppen. Skru ned for varmen, og kog kernerne sagte i ca. 30-35 min., til de er møre, og næsten al bouillon/vand er kogt ind i dem. Skræl rødbederne og skær dem ud i små tern på 1⁄2x1⁄2 cm. Kom rødbederne med op i perlebyggen de sidste 12 min. af kogetiden, og lad dem koge med, så de også bliver møre. Tag gryden af varmen, og tilsæt gedeost, parmesan og smør, så byggen får en let cremet konsistens a la risotto. Smag til med salt og peber, så balancen bliver rigtig, og server med det samme
serveres med brød og salat
Kilde: Denne opskrift er fra et projekt jeg har deltaget i "Ny nordisk hverdagsmad"
Ingen kommentarer:
Send en kommentar