giver 1 stor rund pizza på en bageplade
Dej:
10 g gær
3 dl. lunkent vand
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
150 g Rugmel
Ca. 350 g hvedemel
Fyld:
2-4 rødbeder, friske
olivenolie
citronsaft
2 fed hvidløg, presset
salt/ peber
150 g. feta
Pynt:
½ pakke Rucola
2 Avocado
10 Cherrytomater
Olivenolie og Balsamico (gerne glace)
Salt og peber
kom en bageplade el. bagesten i, som opvarmes med ovnen
bages i ca. 12 - 20 min ved 220 *c
Dej:
Udrør gæren i lunkent vand.
Tilsæt salt, olivenolie og rugmel. Herefter hvedemel lidt af gangen.
Ælt det meget grundigt. Lad dejen hæve 30 min.
Fyld:
skræl rødbederne og skær dem i ultra tynde skiver, mariner dem i lidt olivenolie, citronsaft, presset hvidløg, salt og peber.
Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle. og læg dejen på bagepapir
Før bagepapiret med pizzaen over på den varme bageplade, og bag pizzaen ca. 12-20 min. ved 220*c (ikke varmluft)
indtil den er gylden og rødbederne er møre. bunden skal være sprød.
Pynt:
Imens pizzaen bager, laves pynten,
Avocado og cherrytomater skæres i små stykker og blandes med ruccolaen til en salat.
olivenolie, balsamico, salt og peber piskes sammen og hældes over salaten.
når pizzaen er kølet lidt af, skæres den i 8 dele og salaten fordeles ovenpå.
Tip: Grunden til at man varmer bagepladen med i ovnen, er for at give en mere sprød pizzabund, det har lidt den samme virkning som en pizzasten.
kilde: Denne opskrift udarbejdede jeg sammen med 2 andre studerende, til en 7. klasses undervisning i hjemkundskab og børnene var vilde med den.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar