En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

06 november 2012

Syltede grønne tomater med vanilje


For en del år siden smagte jeg nogle grønne cherrytomater, som var syltede med vanilje, de var super gode, vi fik dem som tilbehør til at komme i mexikanske tortillas med oksekød. Jeg fik dog aldrig opskriften på dem. Forleden gik jeg rundt i torvehallerne og faldt over disse grønne tomater, så kom minderne frem og jeg måtte bare hjem og lave syltede grønne tomater. Da jeg aldrig har prøvet det før, søgte jeg på diverse blogs og faldt over Lone Kjærs blog, hun har prøvet at lave disse tomater flere gange, Jeg ville dog gerne have dem lidt sødere, så jeg har justeret i sukkerindholdet og så er mine kun med vanilje og ikke med kanel, som Lone bruger. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Ingredienser 

½ kg grønne tomater (Jeg brugte nogle på størrelse med goldbolde)

Eddikelage:
4½ dl. lager eddike
4½ dl vand

Syltelage:

4½ dl. eddikelage (se ovenstående)
550 g sukker
1 vaniljestang, både korn og stang bruges
Atamon, til skylning af glas + 2 tsk pr. L ved eddikesyltning

1. Skyl tomaterne, stik huller i dem med en urtekniv,
2. Kog vand og eddike op, tilsæt tomaterne og lad dem koge i ca. 5 min.
3. Tag dem op med en hulske.
4. Mål eddikelagen af, så der er 4½ dl i gryden, (gem resten af lagen, hvis man skulle få brug for den) tilsæt sukkeret, vaniljekorn og skær den tomme vaniljestang i  8 mindre stykker lad det koge op.
5. Tilsæt tomaterne i syltelagen og lad dem simre ca. 10 min.
6. Kom tomaterne op i glas der er skoldet i kogende vand og skyllet med atamon.
7. Kog lagen op, afskum, køl den lidt af, tilsæt derefter de 2 tsk. atamon.
8. Hæld lagen over tomaterne, kom også stængerne i, luk glassene godt til.
9. Stil dem mørkt og køligt, De skal stå minimum 2 uger, før man må spise af dem.

Server dem fx til stærkt mad, grillet kød eller til ostebordet.

Note:
  • Juster kogetiden efter størrelsen på tomaterne, hvis du bruger cherrytomater, skal de ikke have så lang tid. 
  • Grønne tomater kan købes hos grønthandleren fra ca. august til oktober, medmindre man har dem i drivhuset.
  • Denne opskrift er ideel, hvis man har grønne tomater, der er faldet af planten, eller ikke er nået at blive modne inden det er blevet koldt.
  • Brug den resterende eddikelage, hvis du har noget mere at sylte.

Print Friendly and PDF

Ingen kommentarer:

Send en kommentar