En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

05 november 2012

Klassiske Vandbakkelser og anmeldelse af kogebogen "Nyd dit overskud - Rig på rester"


Til ca. 12-15 mindre kager

100 g smør
2 dl. vand
lidt salt og sukker
2 dl. hvedemel
3 æg, sammenpiskede

1. kog vand, smør, salt og sukker op,
2. tilsæt melet af flere omgange, indtil det hele er absorberet, rør hele tiden.
3. køl massen lidt af, så den ikke er brændende.
4. rør æggene i lidt af gangen, dejen skal være ensartet, inden mere æg tilsættes.
5. sæt dejen med 2 skeer i toppe på bagepapir
6. bages ca. 20 min ved. 180*c  (varm ovn)
7. afkøl dem på en rist.
8. Pynt dem med glasur, og fyld evt. creme i., man kan også lave kartoffelkager.

forslag til creme:
flødeskum
hindbær
sukker

Kog hindbærrene med lidt sukker, afkøl og vend i flødeskum og fyld dem i vandbakkelserne.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anmeldelse af bog

Forleden fik jeg tilsendt dette anmeldereksemplar af kogebogen "Rig på rester" som er en kogebog med forslag til at bruge sine rester, så de ikke går til spilde.


FDB og kogebogsforfatteren Tina Scheftelowitz har lavet en ny kogebog. "Nyd dit overskud - Rig på rester" Hun er også forfatteren bag de berømte Suveræne salatbøger og dette afspejler sig også i disse opskrifter. Hun går ud fra de rester man kan have i overskud fra de forrige dage og grøntsager, som ligger og snart skal bruges, derudover er bogen tilføjet danskernes tips til mindre madspild.

Bogen er delt op i de fire sæsoner; vinter, forår, sommer og efterår, bagerst finder man et reste register, dvs. man kan søge på en ingrediens og så se hvor mange opskrifter, hvor denne ingrediens er brugt, det synes jeg er positivt. ved hver opskrift er der også noteret alternativer til ingredienser, det er jo en bog om madspild, så retterne skal kunne justeres efter folks rester, det synes jeg er godt, for nogle, kan måske gå lidt i panik, hvis de ikke lige har de rester, der står i opskriften, og så går noget af ideen jo af, hvis de så farer ud og køber friske råvarer i stedet. 
Der er både opskrifter på frokost, supper, hovedretter og desserter. 
Jeg synes der er en masse gode råd i bogen, dog er jeg personligt uenig i nogle af dem. Jeg går bestemt ind for at bruge sine rester man har liggende og også bruge de grøntsager, som er blevet lidt bløde/runkne, men ellers ikke fejler noget, det er dét stop madspild handler om, men at give et råd om at man bare kan skære en mugplet af sit brød eller ost og det område udenom, det synes jeg bestemt ikke er hensigtsmæssigt,  allerede inden der er kommet en mugplet, er der højst sandsynligt blevet dannet et rodnet, længere inde/nede i fødevaren, som man ikke altid kan se og det er altså ikke sundt at spise. èn ting er hvad hun selv kan finde på at gøre hjemme med sin egen madlavning, men at råde andre til bare at skære mugpletten væk, det er ikke hensigtsmæssigt.
Vi lever i 2012 i et velfungerende land, vi skal helt bestemt bruge vores rester, men den almene dansker er altså ikke så fattige at vi er nødsaget til at spise mad med mug på. - det er bare min mening. Men udover det, synes jeg det er et godt initiativ at lave denne type kogebog, der giver hjælp til den almene dansker, om hvordan man kan trylle med sine rester.
Jeg har endnu ikke fået afprøvet nogle af opskrifterne med der er nogle enkelte jeg da gerne vil afprøve. fx. Tun cakes på s. 40, konfektkagen på s. 44, madbrødet  s. 138, med rester af bagte/kogte grøntsager, synes jeg også er en god ide.
Der er dog en opskrift jeg undrer mig lidt over nemlig "pålægslagkagen" s. 32, den er da bare for ulækker, Folk der har været til børnefødselsdage i 80/90érne er nok et par gange stødt på "landgangsbrødet" en lang sandwich med forskelligt pålæg på række, sluttet af med pålægschokolade, som dengang var populær, og jeg har da fået den serveret nogle gange til børnefødselsdage. Jeg troede bestemt at den var uddødet og aldrig ville blive overgået...Det er så sket her med pålægslagkagen!!!! Jeg tror nu nok, jeg ville kunne finde andre lækre ting at lave med rester af mit pålæg og brød. Men hey, det kan da godt være det ikke er mig der er med på moden ;o)
Jeg synes alt i alt det er en udmærket bog, Jeg har set at bogen kan købes i fakta til 75 kr. i denne uge
Bogen udkommer i dag d. 5. november 2012.

Har du nogle gode råd mod madspild du vil dele?  Print Friendly and PDF

2 kommentarer:

  1. Mmmmm vandbakkelser - findes der noget bedre? Med chokoladesauce, vanilleis eller ditto parfumeret flødeskum og friske jordbær eller hindbær. Nøj altså bliver sgu så lækkersulten nu!!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Vandbakkelser er lidt undervurderet, de kan blive enormt lækre med det rigtige fyld/topping :o)

      Slet