En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

08 juni 2012

Indisk Lam Jalfrezi


Jeg synes denne opskrift er god, den er lavet ligesom med Kylling Jalfrezi, men med lammekød fra min fars landbrug, det gør jo kun retten bedre, da det er godt dansk lammekød, så gå efter det danske lammekød, frem for evt. kød fra New Zealand, og støt op om de danske landbrug, kød smager trods alt bedre fersk, end at have været nedfrosset og transporteret langvejs fra.

2 personer som hovedret

200- 250 g lammekød i tern (fx klump)
1 løg, i halve skiver
2-3 fed hvidløg, hakket (Jeg brugte 1 solo hvidløg)
1 chili med kerner, hakket (Jeg brugte en rød)
2 store tsk. karry paste (se nedenstående)
2 spsk tomatpuré
lidt salt
12 g ingefær, renset og fint revet
1 peberfrugt
6 cm squash
 2 - 2½ dl kogende vand
1½ tsk sukker
Frisk koriander
olie til stegning

Varm olien op og steg løgene lysebrune, tilsæt hvidløget og chili.
Tilsæt karrypastaen, tomat puré og saltet, lad det stege ca. 1 min., for at få smagene frem og syren væk i pureen.
Kom kødet i og lad det stege med ca. 5 min. rør godt rundt. Tilsæt det kogende vand og lad retten simre til kødet er mørt ca. 40-60 min, tilsæt squash, peberfrugt og ingefær, lad det varme igennem. smag til

Server med ris og evt. naanbrød.

Note: Man kan sagtens komme flere og/eller andre grøntsager i denne ret, hvis det ønskes.





Hurtig karrypasta - giver ca. 5 spsk.

2 spsk vegetabilsk olie
2 tsk tomatpuré
2 tsk stdt. spidskommen
2 tsk stdt. koriander
1 tsk gurkemeje
½ tsk stdt. garam masala
1/4 tsk chilipulver
1/4 tsk salt

Blandes til en pasta
kan opbevares i lufttæt bøtte/glas i ca. 9 dage i køleskab.
Note: har ikke prøvet det, men tror godt man kan udskifte olien med vand.



Kilde: Easy indisk kogebog af  Manju Malhi (2008) Print Friendly and PDF

Ingen kommentarer:

Send en kommentar