En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

18 november 2011

Hasselnødde karameller





Opskriften giver ca. 20 - 50 små stk. afhængig af størrelse

2½ dl. piskefløde 38 %
125 g sukker
62,5 g glukose**
3 spsk. ristede hasselnødder, finthakket + til at rulle i
neutral olie til pensling

Kog alle ingredienser (undtaget hasselnødder), indtil karamellen er godt gylden og meget tyktflydende. Rør i den med jævne mellemrum, dog mest i slutningen (brug en træske/slev). Hold hele tiden øje, for den vil gerne koge over. Karamellen er færdigkogt, når den er godt gyldenbrun og begynder at slippe grydens bund efter ca. 30-40 minutter ved jævn, god varme. tag en kugleprøve, kog til den konsistens du ønsker (se nedenfor)
Tag gryden af varmen, tilsæt hasselnødderne og rør godt. Hæld karamellen op i en lille beholder,
ca. 18x 12, der er foret med olieret bagepapir på både bund og sider eller en olieret isterninge/silicone form
Lad karamellen afkøle ved stuetemperatur, Udskæres i 1x1 cm, (terning), og rulles i nødder mens de er lidt lune, så er de nemmere at skære og det hænger bedre fast (kun til udskæring, dem i forme kan først rulles, når de er helt hærdede)
opbevares i et tætsluttet beholder.
Er det bløde karameller, kan de pakkes ind i egnet papir.

Blød og sej: 110-115*c
hård og sej: 120 *c
Hårdt som bolsje: 125*c


 * Kugleprøve: kom en klump i et glas koldt vand, er den sej og kan holde formen, uden at den opløses, er den klar.
** Glukose: f.eks. Morten Heibergs Glukose Sirup, der fås i fx Kvickly, alm. glukose kan fås i Helsekostforretninger eller Matas.
Print Friendly and PDF

Ingen kommentarer:

Send en kommentar