Denne opskrift har jeg lavet på slump og smagt mig frem til, så nedenstående mål er vejledende.
Til ca. 4 personer
500 g hakket oksekød
2 løg, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 frisk chili, finthakket
3-5 skiver syltede jalapenös, grønne
1 rød peberfrugt, i tern
6 champignon, i tern
1-2 tsk. mexikansk krydderi
1 tsk. spidskommen, stødt
1 ds. hakkede, flåede tomater, neutrale
1 ds. brune kidney bønner gerne i chilisauce (eller udblød og kog dem selv)
1-2 små stk mørk chokolade, finthakket
salt og peber
evt. lidt kogende vand
De hakkede løg steges møre og brune, tages op af gryden, steg heri oksekødet brunt, tilsæt løgene igen. tilsæt peberfrugt, champignon, hvidløg, begge slags chili, mexikansk krydderi og spidskommen steg det sammen, tilsæt de flåede tomater og de brune bønner, evt. lidt kogene vand, hvis den er for tør.
Lad det simre minimum 30 min. gerne 1 time. det bliver den kun bedre af.
smag til med salt og peber.
Tag den af varmen, tilsæt den hakkede chokolade, smag til igen.
Denne ret er en af de få, som faktisk smager bedre dagen efter.
Kan serveres med ris, cremefraiche, guacamole, brød eller nachos.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar