En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

12 december 2012

Hvid gløgg med lakrids og æbler


Jeg synes at denne hvide gløgg er et godt alternativ til den traditionelle rødvinsgløgg.
Den består af en base af hvidvin, æblemost, krydderier og citron. Personligt synes jeg ikke at den bliver ligeså vammel i længden, som den røde kraftige kan blive, sikkert fordi der er æble og citron i denne.
Jeg smagte denne gløgg hos en veninde og kan klart anbefale den til julehygge her i december.

Til ca. 6-8 glas

1 Liter æblemost
½ fl. hvidvin, brug gerne en Chardonnay, ikke for tør.
4 stænger lakridsrod + ekstra til pynt
6 stjerneanis
½ dl rørsukker
skallen fra 1 citron i store flager

Fyld:
frugtkødet af citronen, skåret i fileter
2 æbler, tynde både
½ dl rosiner

Det hele blandes, og sættes over for at simre, det må ikke koge, så fordamper alkoholen
ved servering kommes æbler, rosiner og citronfileter i glasset og overhældes med gløggen
man kan evt. komme en lakridsrodstang i glasset til pynt og som "ske"

opskrift er fra "alt for damerne"

Print Friendly and PDF

Ingen kommentarer:

Send en kommentar