Hun lever desværre ikke længere, men når dette drys kommer på koldskålen, sendes en lille tanke.
Havregryns drys
50 g smør
1½ dl. havregryn
3/4 - 1 dl. sukker
et drys pulveriseret vaniljepulver
1. Smelt smøret
2. Hæld havregrynene i smørret og rør godt rundt, lad det riste til det bliver lysebrunt
3. drys vaniljepulveret og sukkeret over grynene, lad det varmes igennem, sukkeret skal ikke karamellisere, det skal blot smelte let.
4. hæld det på bagepapir og lad det køle af.
Serveres ovenpå koldskål eller andre desserter, der kan bruge lidt sødt knas.
Den napper jeg - er faktisk ikke særlig vild med kammerjunker, men koldskål derimod, mums!
SvarSletJeg kan vel sagtens erstatte sukker med honning, ikke?
Tak for opskrift til din farmor.
Hej.
Sletja prøv den endelig, Jeg har ikke prøvet med honning, måske du skal justere mængden på honning ifht. sukker, prøv dig frem.
Honningen skal nok være neutral i smag, for ikke at overdøve vaniljen i knaset og i koldskålen.
Du må meget gerne vende tilbage og skrive hvor meget honning du brugte ;o)