En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

21 maj 2012

Oksekød i kokos-panang karry


Er helt vild med Panang karry pasta og kokosmælk, det er bare en god kombination og man kan bruge det kød man ønsker, Her har jeg brugt oksekød, Jeg brugte en entrecote skåret i skiver, det er et kødstykke der hurtigt bliver mørt, hvis man har købt kød i strimler er det formentligt fra en okseklump, og skal derfor have længere før det er mørt, prøv dig frem.
Retten er lidt stærk, hvis man ikke er vant til stærk mad, så skal du nok nedjustere i karryen, men jeg synes den giver et godt bid, uden at være for stærk til mine smagsløg.
et trick er at komme lidt palmesukker el. almindelig sukker i, for at nedtone det stærke, hvis den er blevet for stærk.

Giver ca. 2- 2½ portion

150- 200g oksekød i strimler (Jeg brugte en entrecote bøf i strimler)
1 lille løg, strimler
1 gulerod, strimler
½ peberfrugt, strimler
7 cm. squash, strimler
5 små champignon
1 lille ds (1½ dl) kokosmælk (tilsæt mere, hvis meget sauce ønskes)
1 stor tsk. panang karry, efter smag
½ dl. vand
lidt fiskesauce
lidt soya
salt/peber
Sukker/ palmesukker
olie til stegning
Ris som tilbehør (Jeg brugte brune)

skær alle ingredienserne i strimler,
Start med at brune oksekødet, tilsæt løget lad det sautere med, tilsæt derefter lidt soya, fiskesauce og  panang karry og vandet, sørg for at karryen er rørt godt ud. lad det simre et par minutter eller indtil kødet er mørt, tilsæt resten af grøntsagerne og kokosmælken, lad det varme igennem, grøntsagerne skal stadig være sprøde.
smag til med fiskesauce, soya, salt, peber og sukker.

Serveres med ris, (Jeg brugte brune ris)


Print Friendly and PDF

4 kommentarer:

  1. Den ret smager så godt :-) en af mine yndlings thai retter er masaman med oksetrimler og kartofler med en bunke af jule-krydderier og cashewnødder, hved ikke om du kender den...har kun lavet den en gang for mange år siden hvor jeg lånte en engelsk thaikogebog, og kunne godt tænke mig den ægte opskrift :-)

    Vh Lykke

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lykke
      jeg kender ikke denne ret du omtaler, men tror man kan købe Matsaman curry paste, så er det jo bare at tilsætte kød, kartofler og nødder og ellers følge opskriften på bøtten. :o)

      Slet
    2. Prøv at se denne blog
      hun har opskriften
      http://rasamalaysia.com/beef-massaman-curry-recipe/

      Slet
  2. Hej igen og tak for tippet, det vil jeg tjekke ud :-)
    synes da du skal prøve retten engang.

    Ha en god varm dag :-)

    SvarSlet