En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

27 marts 2012

Kartoffelsalat med creme fraiche


På dette billede er kartoffelsalaten serveret med krydrede chilipølser fra halal slagteren

Til 2 personer

300 g små el. nye kartofler med skræl
3 spsk. creme fraiche
1 spsk. mayonnaise
1 knivspids sennep
lille bundt purløg, fint hakket (gem lidt til pynt)
1 drueagurk, fine tern
3 radiser, fintsnittet (gem lidt til pynt)
2 springløg, fint snittet
salt og peber

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand ca. 15-20 min.
Pil skrællen af og skær dem i passende mundrette stykker.
I en anden skål blandes ingredienserne til dressingen.
Hæld dressingen over de svalede kartofler lidt af gangen, indtil man får en ønsket konsistens.
Husk at smage til igen. 

1. Er kartoflerne svalede og ikke køleskabskolde, opnår man en bedre smag, da kartoflerne automatisk suger mere smag til sig, når de er lidt lune, 
2. det er vigtigt at hælde dressingen over kartoflerne (sit emne) ikke omvendt. ellers risikerer man at sine kartofler svømmer i dressing, hvis man har lavet for meget. 


Når det hele er blandet stilles det på køl, indtil man skal spise.
pynt med purløg og radiser.

server til fx. frikadeller, pølser eller andet kød fra grillen.

Note: man kan erstatte purløg med andre krydderurter fx dild el. persille.
Man kan også tilsætte lidt karrypulver
brug den sennep du bedst kan lide, både dijon, taffel. el. sød sennep fungerer godt, alt afhængig om man vil have den lidt skarp el. blød i smagen.

Print Friendly and PDF

Ingen kommentarer:

Send en kommentar