En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

04 marts 2012

Rugbrødsboller / Brødbarer til mellemmåltid

 
Jeg synes disse brødbarer/boller er virkelig gode, især som mellemmåltid, de er lavet på en rugbrødsdej, der er tilsat kanel og diverse frugter og nødder, som kan varieres efter smag.

Giver 25-30 stk. (små boller)

400 g rugbrødsblanding gerne softkerne
100 g hvedemel
4 dl. vand
12,5 g gær
1 spsk. kanel
2 håndfulde rosiner
1- 1½ æble, tern
1 håndfuld hasselnødder, groft hakket.
sesamfrø til pynt

opløs gæren i vandet, tilsæt melet og rør dejen i ca. 10 min. med kødkrogen på rørekedel/ el-pisker, lad dejen stå og hæve 1 time, tilsæt rosiner og æbletern.
sæt dejen på en bageplade med bagepapir, brug 2 skeer. sæt som små boller eller som aflange barer,
drys med sesamfrø
bag barene i ca. 15- 20 min ved 180 *c (varmluft)

Note: tilsæt det fyld du kan lide, det er en god ide at have noget tørret frugt i, det gør dem lidt søde og bløde.
brug fx. rosiner, tørrede tranebær, tørrede havtorn, tørrede abrikoser,dadler, figner eller andre tørrede frugter.
Hasselnødder
Chokolade i små stykker
Frisk æble eller pære

Print Friendly and PDF

2 kommentarer:

  1. Fantastisk god idé - 1000 tak for den :-)

    Venligst Fru Nielsen

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Fru Nielsen

      Velbekomme, Tror du bliver glad for dem.
      Skriv endelig tilbage, hvad du synes om dem, når du har afprøvet dem.

      Slet