En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

27 maj 2012

Artiskokker med dip


Efter at have set disse dejlige artiskokker hos Torvehallerne, fik jeg lyst til at lave denne nemme ret, som en del af en tapas anretning.

Artiskok, hel. 1 stk. pr. person
Salt
saft af en ½ Citron
citronbåde

Dip:
Cremefraiche
Salt og Peber
Frisk dild
Hvidløg, presset

Bræk stilken af artiskokken, bring letsaltet vand i kog, med saft af citronen, kom den brugte citron ned også,  kog Artiskokken i ca. 20-30 min. eller til det yderste blad nemt kan brækkes af.
Lad vandet dryppe af og pres derefter citronsaften ned mellem bladene.
Bladene nydes ved at brække et blad af ad gangen, og dyppes i dippen.
Når man når til midten, fjernes hårene og de resterende blade i bunden, så har du en artiskokbund tilbage, som også kan spises.
Spises sammen med noget dejligt brød, den ovenstående dip og måske nogle stegte kæmperejer.



Print Friendly and PDF

Ingen kommentarer:

Send en kommentar