Jeg synes at denne hvide gløgg er et godt alternativ til den traditionelle rødvinsgløgg.
Den består af en base af hvidvin, æblemost, krydderier og citron. Personligt synes jeg ikke at den bliver ligeså vammel i længden, som den røde kraftige kan blive, sikkert fordi der er æble og citron i denne.
Jeg smagte denne gløgg hos en veninde og kan klart anbefale den til julehygge her i december.
Til ca. 6-8 glas
1 Liter æblemost
½ fl. hvidvin, brug gerne en Chardonnay, ikke for tør.
4 stænger lakridsrod + ekstra til pynt
6 stjerneanis
½ dl rørsukker
skallen fra 1 citron i store flager
Fyld:
frugtkødet af citronen, skåret i fileter
2 æbler, tynde både
½ dl rosiner
Det hele blandes, og sættes over for at simre, det må ikke koge, så fordamper alkoholen
ved servering kommes æbler, rosiner og citronfileter i glasset og overhældes med gløggen
man kan evt. komme en lakridsrodstang i glasset til pynt og som "ske"
opskrift er fra "alt for damerne"
Ingen kommentarer:
Send en kommentar