Dette er nok én af de mest klassiske danske retter vi har. Jeg spiser ikke retten så tit, men når jeg endelig får den, smager den jo godt.
Jeg steger flæsket i ovnen, frem for på panden, for at undgå for meget os og samtidig kan den passe sig selv.
Til 2 personer
500 g svinebryst i skiver (svarer til ca. 4-5 stk. pr. mand)
1 spsk. smør
1 spsk. mel
3-4 dl. mælk
1 bdt. persille, hakket
salt/ Peber
alm. kartofler som tilbehør
Flæsket ligges op på en bageplade med bagepapir.
Stilles i en varm ovn på 200 *c (alm) og steger i ca. 35- 45 min. afhængig af tykkelse og om du ønsker dit flæsk sprødt el. semi sprødt.
imens koges alm. kartofler til de er møre.
Saucen: smelt smørret, rør melet ud i og lad det opsuge smørret, lad det riste lidt med, for at få melsmagen reduceret.
tilsæt mælken lidt af gangen,og pisk imens, så klumperne piskes ud. lad saucen koge igennem, så melsmagen forsvinder. tilsæt hakket persille og smag til med salt og peber.
konsistensen skal være som rigtig sovs - den skal kunne hænge ved kartoflerne.
Server mens det er varmt.
Note: Folk med en god appetit, skal man beregne flere stykker til, også afhængig hvor meget kød der er på stykkerne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar