En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.
24 februar 2012
Mormors fragilite Islagkage
Denne islagkage er blevet serveret rigtig mange gange, når vi har besøgt min Mormor og Morfar til en festlig anledning. og Jeg synes den er rigtig god, derfor lavede jeg denne til min fødselsdag i starten af måneden.
Det er en islagkage med 2 lag fragilite bunde og 2 lag parfait is (chokolade og nougat)
springform til ca. 6-8 personer
Fragilite bunde (2 stk.)
5 æggehvider
150g sukker
150g marcipan, revet
½ dl. mælk
Blødgør marcipanen med mælken, pisk det godt sammen til der ingen klumper er i,
Pisk æggehviderne stive, tilsæt en skefuld af sukkeret midtvejs og resten lidt efter lidt. (Marengs)
Bland marcipanmassen og marengsen sammen forsigtigt.
Tegn 2 cirkler på bagepapir efter bunden af en springform, Fodel dejen herpå. (2 plader)
Bag bundene ved 140*c i 40 min. og derefter 20 min ved 100 *c
Hård nougat + glaserede mandler til pynt
100g flormelis
100g mandler
Smelt flormelisen til karamel (lysebrun farve) skru ned og tilsæt mandlerne,(evt. tag af varmen) rør rundt, så alle mandlerne dækkes af karamellen, hæld dem op på et stykke bagepapir, bred dem ud inden det er afkølet.
Når det er helt afkølet lægges karamellen i et par fryseposer og knuses med en kødhammer.
Nougat is
2 past. æggeblommer
½ stang vanilje (kornene)
80g blød nougat
50g hård nougat (opskrift ovenover)
2½ dl. piskefløde (letpiske)
Rør den bløde nougat til den har konsistens som creme, tilsæt æggeblommerne og vaniljekornene og pisk det skummende, vend flødeskummet i, tilsidst vendes den knuste hårde nougat i.
Chokoladeis
2 past. æggeblommer
50g flormelis
½ stang vanilje (kornene)
75g mørk chokolade (meget mørk)
3 spsk. piskefløde
2 spsk cognac
2½ dl. piskefløde (letpisket)
Pisk æggeblommerne med flormelis og vaniljekornene til en luftig masse
Smelt chokoladen med 3 spsk. fløde, afkøl og hæld cognacen i.
Rør æggemassen sammen med chokolademassen og vend flødeskummet i.
Sådan lægges islagkagen sammen
Læg kagen sammen i en springform, foret med bagepapir,
Nederst ligges en fragilite bund, herpå lægges nougatisen.
dernæst en bund og herpå chokoladeisen.
Dæk isen til med film og frys den min. 4 - 6 timer. gerne dagen før,
isen er sød og hvis din fryser ikke er så stor eller ikke fryser så hurtigt, anbefales det at lave isen nogle dage før.
Tages ud lidt før den skal spises og pyntes med de knuste glaserede mandler
og evt. chokoladesnirkler/blade.
Server som den er eller med noget syrligt, som modspil til den søde is. fx frisk frugt eller en hindbær/skovbær coulis
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Det er mig en glæde og fornøjelse, at tildele dig en blog Award.
SvarSletKig her:
http://mini-hakkeren.blogspot.com/2012/02/2-blog-awards.html
og se hvad du skal gøre.
Håber du vil lege med
Mange tak for din blog award,
SletEr glad for, at du kan lide min blog, og følger med i hvad jeg laver.