En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.
30 januar 2012
Karry - tomatsuppe med rejer og ferskner
Jeg er helt vild med denne suppe. Salat og syltede ferskner i suppen kan virke som en besynderlig smagssammensætning, men det passer godt til denne suppe, salat giver det sprøde, og fersknerne det søde op mod den let krydrede suppe
Til 2-3 personer
1 Løg, hakket
2 fed hvidløg
½ chili (efter smag)
1 lille spsk. gul karry (pulver)
1 ds. (400g) Hakkede flåede tomater (neutrale)
1 bouillonterning
4 dl. vand.
1½ dl. Fløde eller mælk
Ferskner, syltede, i tern (2 halve pr. person)
Rejer (50 g pr. person)
Kinakål, Romaine eller hjertesalat i mundrette strimler
Olie til stegning
Salt og Peber
Løget sauteres (uden at få farve) i olie, tilsæt hvidløg og chili, derefter karryen og rist den let, tilsæt derefter tomater, bouillon og vand, lad det simre i 10 min. blend suppen, tilsæt så fløden, smages til med salt og peber. tilsæt rejerne og varm suppen igennem, må ikke koge for længe, så bliver rejerne seje
Personligt kan jeg bedst lide selv at komme fersknerne i min tallerken, hvor de har stuetemperatur, men man kan sagtens komme dem i suppen og varme dem med op, det er en smagssag
ved servering:
Fersknerne serveres ved siden af, hvis man ikke vil have dem varme i suppen.
Salaten serveres ved siden af og kommes i hver tallerken og overhældes med suppen
Serveres med brød
Variation:
Noget af fløden kan udskiftes med lidt kokosmælk.
OBS: Laver man en større portion, som man ønsker at fryse en del af, så undgå at komme rejer og ferskner i, da rejerne bliver seje, af at blive varmet op flere gange og fersknerne kan mose ud. så tag det fra man vil spise med det samme og kom fyldet i.
Kilde: Trine C.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Hejsa Kristina, det ser godt ud. Har sjov nok en suppe meget lig denne (rejer og fersken) på menuen fredag og glæder mig til at smage den :-)
SvarSletHej Sara
SletHar godt set at det er en suppe der florerer lidt rundt på diverse blogs, og varierer lidt i tilbehør/smag. Men denne fulde version er i hvert fald rigtig god, den skal du prøve :)