En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

01 december 2011

Risengrød med smørklat og kanelsukker


Opskriftens mængder står bagpå Pama grødris emballage, men jeg synes nu ikke der er til 4 personer og jeg har ændret lidt på processen, som jeg synes fungerer.

Til ca. 3 personer

2 dl. vand
2 1/4 dl grødris (fx. Pama grødris)
1 Liter mælk
1 tsk. salt

smør
kanel
sukker

Vandet sættes over i en tykbundet gryde og koge, tilsæt risene og lad massen koge i ca. 4-5 min. tilsæt derefter mælken lidt efterhånden, lad det koge op, og tilsæt mere mælk, fortsæt til al mælken er i gryden, lad det koge op, skru derefter ned til svag varme og lad grøden simre ca. 30-40 min. husk at røre engang imellem, da den gerne vil koge over, tjek om riskornene er bløde, hvis det er tilfældet, så tilsæt salt og sluk for grøden og lad den trække ca. 15 min. er grøden for tynd, så tænd igen for varmen og rør til ønsket konsistens.

Saltet må først tilsættes efter grøden er kogt, så riskornene har bedre mulighed for at koge ud,

Server grøden med en klat smør. og en blanding af kanel og sukker.
Man kan drikke rød saftevand eller nisseøl (hvidtøl) til
Print Friendly and PDF

Ingen kommentarer:

Send en kommentar