Denne ret er super nem, man kan komme det fyld i man bedst kan lide, med kød, fisk eller som vegetar.
Man kan lave det som en hurtig hovedret eller som tilbehør til en anden ret. Når jeg laver den som vegetar spiser jeg den tit sammen med en gang thai karry ret med ris. Hvis man ikke kommer dressing i, når man ruller dem, er de også gode at tage med i madpakken, som alternativ til grønsags stænger.
Ovenstående er med og uden nudler, og så har jeg halveret rejerne efter de var stegt.
Rispapir, runde plader
Iceberg eller Romaine salat
fx. stegt Andebryst, kylling, okse eller kæmpe rejer)
Nudler, kogte (almindelige el. risnudler, de kan udelades)
Grønt fx:
Agurkestave
Peberfrugt i stave
Gulerødder i stave
spring/forårsløg
Bønnespirer, Mango
(Hvad man nu kan lide af grøntsager.)
Urter fx koriander
Dip:
Hoison sauce,
sød chili sauce
Rispapir pladerne, dyppes enkeltvis i en flad skål/ fad med kogt varmt vand, så de bliver bløde,(ned og op) derefter folder man pladen ud og tilsætter sit fyld, start med et salatblad, der beskytter pladen, derefter nudler, grønt og derefter rulles hver side/ende ind mod midten, rul en omgang. læg derefter kød/fisk på og rul videre, så den lukkes.
Rullen dyppes i hoison- eller sød chili sauce.
Spis dem som de er, eller server til en varm ret fx. thai red curry med ris
Ingen kommentarer:
Send en kommentar