Igår var Jeg hjemme hos min veninde Laura og spise, Hun havde disket op med nogle gode sager såsom Tomat bruschetta, broccolisalat, og disse gode Italienske kødboller, der er ikke mål på alle ingredienserne, da de er tilføjet efter gefühlen. Jeg var heldig at få opskriften og skal da helt klart afprøve dem selv en dag.
Til 4 personer - Hovedret
500 g hakket oksekød (kom evt. lidt hakket kalv/flæsk i)
100 g pancetta i tern, stegt
1 løg, tern
2-3 fed hvidløg, presset
1-2 milde chili, rød og grøn uden kerner, finthakket
Citronskal (usprøjtet), fintrevet
Oliven, hakket
Parmesan
Frisk basilikun
Frisk oregano
2 æg
2 ds. hakkede flåede tomater
en sjat fløde
Mel, til samling
salt og Peber
olie til stegning
1. Rør oksekødet sejt med salt,
2. steg pancettaen sprød og kom den i kødet,
3. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen tomaterne, og rør det sammen til en ensartet fars
4. Lad farsen stå og trække smag ca. 20 min.
5. Form farsen til kødboller og steg dem lyse i olien,
6. Hæld de flåede tomater over.
7. Lad det simre til kødbollerne er færdige, tilsæt evt. lidt vand, så det ikke koger tørt.
8. Smag saucen til om den behøves salt, peber eller fx hvidløg.
Serveres til pasta fx tagliatelle.
Supler evt. med tomat bruschetta og broccolisalat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar