Til ca. 6 personer
1, 5 kg bagekartofler (man kan udskifte med lidt rodfrugter)
mælk til ønsket konsistens (den må dog ikke være for tynd)
smør til du skammer dig
muskatnød
salt og peber
3-4 æg (jeg brugte 4 små)
rasp + lidt smør til skorpen.
Skræl og skær kartoflerne ud i grove tern, kog dem til de er møre ca. 20-30 min. UDEN salt (så koger de bedre ud). hæld vandet fra.
tilsæt smør, krydderier og mos kartoflerne, tilsæt mælken lidt efterhånden til ønsket konsistens.(husk æggene gør den tyndere også, så hold lidt igen med mælken)
smag den til.
tilsæt derefter æggene der er pisket let sammen
Note: oprindelig pisker man hviderne stive for sig og vender i mosen sammen med blommerne, det gør at den bliver meget luftig (det gjorde jeg dog ikke)
pensl et ildfast fad med olie el. smør, drys rasp, og fordel det også op ad kanterne, kom mosen i, glat ud, drys igen med rasp og læg lidt smør klatter ovenpå, det gør at skorpen bliver sprød og gylden.
bag i ovnen 30-45 min. (afhængig af fadets størrelse.) ved 180-200*c (jeg brugte varmluft)
den skal være gylden og varm indeni.
Server den evt. til en gryderet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar