Denne ret kan sagtens stå alene som en vegetarisk ret, men den er også egnet som tilbehør til en indisk kødret.
Til 2 personer
2 løg, tern
2-3 fed hvidløg, revet
1 stk. frisk ingefær (på str. med en ½ valnød) revet
2-3 tsk. garam masala (krydderiblanding)
knsp. chili, tørret
knsp. paprika
1 dåse kikærter, eller frisk kogte
10 cherrytomater el. 2 alm., grove tern.
3-5 frosne kugler helbladet spinat, eller brug 1 ps. frisk spinat.
1 bouillonterning (jeg brugte kylling)
vand til ønsket konsistens
salt og peber
frisk koriander
olie til stegning
Løgene sauteres til de er gyldne og gennemsigtige. tilsæt hvidløg og chili og lad det stege lidt med. tilsæt derefter krydderierne og lad dem stege med, så de begynder at dufte. vend kikærterne rundt i og lad dem suge lidt af krydderierne. tilsæt tomater og lad dem frigive deres væde, tilsæt vand og bouillon, lad det simre i ca. 15 min. pres nogle af kikærterne med bagsiden af en grydeske opad grydens kanter, på den måde jævnes den lidt. (kan udelades). tilsæt derefter spinaten og lad det koge med til de er optøede. smag til med salt og peber, og vend hakket koriander i inden servering.
Serveres fx med ris og naanbrød. kan spises separat som en vegetarisk ret eller som tilbehør til en indisk kødret.
Tip: spinaten kan sagtens udelades, tilsæt dog flere kikærter og tomater.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar