Der er nok mange der får ris der ligner disse af udseende, når de bestiller ris sammen med indisk/ pakistansk mad. Det er en lidt anderledes måde at lave ris på, end de normale plain ris.
Til 2 personer
½ løg, finthakket
1 stang hel kanel
5 grønne kardemomme kapsler
3 spsk. tynd pasta*
1½- 2 dl. Basmati ris **
vand så det dækker 1 - 1½ cm over risene. (til kogningen)
Salt
Olie til stegning
1.Steg løgene lysebrune, tilsæt kanel, kardemomme og pastaen, steg pastaen, så den bliver lysebrun.
2.Tilsæt risene og lad dem suge olien, tilsæt vandet, så det dækker 1 cm. over risene.
3. Lad dem småkoge 12 min. Sluk og lad dem trække 12 min.
Server til Indisk mad
*Tynd pasta: Kan købes hos grønthandlere, de ligner spaghetti, bare tyndere og i små strimler
** Ris: Skyld risene, så vandet er klart, derefter stilles risene i blød, i koldt vand i ca. 15 min., hæld vandet fra, inden det tilsættes løgene.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar