Klassisk Indisk ret, navnet Tandoori stammer fra den tilberedningsmetode/cylinderformet lerovn, man bruger til at lave retten. denne ret har ingen sauce, derfor kan man i stedet for spise raita til.
Smagen af denne marinade er krydret og en smule syrlig og smager super godt.
Til 1 person
1 kyllingebryst
3 spsk. yoghurt
1 tsk. tandoori masala krydderiblanding (rød blanding)
et drys salt
lidt hvidløg, frisk eller tørret
lidt chili, frisk eller tørret
lidt ingefør, frisk eller tørret
lidt citronsaft
½-1 tsk. sukker
olie til stegning
Bland yoghurt, citronsaft og krydderier sammen, vend kyllingebrystet rundt i blandingen, mariner kødet i ca. 1 time, gerne længere (mindre kan nok også gøre det, hvis man har travlt)
Steg brystet i lidt olie ved moderat varme, læg evt. et låg over panden, når brystet er vendt 1 gang, så bibeholder man bedre saften i kødet, pas på det ikke brænder fast. lad brystet hvile et øjeblik. inden servering.
Spises sammen med ris, Raita (yoghurtsalat) og evt. andre indiske retter
Tip: Kan også laves som spyd, kom dog først kyllingetern på spyd efter marinering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar