En blog om kærlighed til hjemmelavet mad og gode råvarer.
Jeg håber du kan blive inspireret af mine opskrifter og det vil kun glæde mig,
hvis du finder min blog interessant til at blive fast læser.
Feedback på mine opskrifter/ indlæg er mere end velkommen.
God fornøjelse.

29 juni 2012

Appetizer med papaya og manchego ost


Som I nok kan se har jeg fået købt en mega stor papaya. Jeg kan godt lide at spise frugten som den er, men fordi den er så stor, vil jeg vise nogle forskellige appetizere og andre ting, man kan bruge den til.
I dette indlæg viser jeg én udgave, der kommer flere indlæg senere med papaya.

Papaya er sød, lidt parfumeret og har flot orange frugtkød. pånær faconen, er den bygget lidt op, som en melon, skallen kan ikke spises, indeni har den en masse sorte kerner, som fjernes, så det kun er frugtkødet der spises.

Da frugten er meget sød, har jeg i dette tilfælde sat den sammen med en salt ost, Jeg har brugt en Spansk Manchego, som er lavet på fåremælk og har lagret i 6 mdr. den har en fast, men alligevel en cremet konsistens, som jeg synes passer rigtig godt til.
Gå efter en salt ost, da det giver et godt modspil.

Appetizer med papaya og Manchego

Papaya
Manchego ost fx 6. mdr. ( eller en anden salt ost)
Forårsløg
cocktailpinde

1. skær papayaen og osten  i mundrette stykker.
2. hvis papayaen er fast kommer den nederst, ellers byt om og kom osten nederst,
    hvis frugten er meget moden.
3. pynt med tyndtsnittet forårdløg
4. kom en pind ned igennem og server på et fad.

Sæt disse appetizere sammen med andre typer, fx som en del af et tapas bord eller brug den som velkomst. Print Friendly and PDF

28 juni 2012

Besøg på Restaurant DaClaudio


Forleden dag var jeg ude og spise med min Søster, Kusine og Tante. Vi valgte en italiensk restaurant på Frederiksberg (kbh) som hed DaClaudio.
Vi havde bestilt bord, men da vi kom havde tjenerne rigtig travlt, da der var mange gæster, vi kom ca. 10 min. før og fik henvist bord, men det var først på slaget dut, hvor vi havde bestilt bordet, at der kom en tjener med vand, brød og menukort. 
Pga deres travlhed, var det lidt svært at få deres opmærksomhed, men når vi først fik den, var de også smilende og venlige. 
De 3 andre valgte månedens menu. 
Jeg valgte selv fra kortet, men valgte den samme forret som de andre. 
Jeg glemte desværre at tage billedet af forretten, da vi var så sultne. Jeg måtte vente på min forret, da enten tjeneren eller køkkenet lavede en forkert forret. 
Vi startede med at få: 


Stegte kammuslinger og kæmperejer på bund af squash,
marineret i  syltet rosa peber og citron oliven olie dertil en lille salat med ruccola, gulerod og fennikel

 Både muslingerne og rejerne var stegt lige præcis som de skal, de var rigtig lækre, anretningen var fin og enkel, dog manglede der lidt mere smag fx fra citrus.

Til hovedret fik jeg:

Hjemmelavede tagliolini med , jomfruhummer haler, kæmperejer, cherrytomater og  broccoli

Billedet tager sig ikke ud fra den bedste side, men det var virkelig en lækker ret, pastaen var kogt perfekt og den var smagt rigtigt til. Jomfruhummerne var flækkede og stegt hele med skal, derfor fik man en hummergaffel, en skaldyrsknækker (nøddeknækker) og en vådserviet, som var nødvendig, da hummerne var stegt i saucen, og så var de meget våde, så eneste minus ved denne ret var at det var meget fedtet at sidde og spise på denne måde. Jeg ville nok have ønsket at de havde taget halerne ud af jomfruhummerne. men da kløerne var store med lidt kød i kan jeg godt forstå at de har serveret dem hele. 

Til dessert fik jeg:

Hjemmelavet tiramisu 

Denne dessert var simpelthen det lækreste, smagen og konsistensen var perfekt, det er næsten lige før at jeg ville komme igen, bare pga. denne dessert.


De andre fik denne dessert:

 Bavrese af melon hertil jordbær coulis og frugtsalat

Det var en melon fromage med jordbær coulis og myntesirup, frugtsalaten var æbler i tern med coulis.
Den var pænt anrettet med flotte farver, men må indrømme at denne dessert ikke lige var mig, det var lidt spøjst at spise en fromage med melon, så var glad for at jeg fik tiramisu. 

Anmeldelse:
Selvom de havde travlt var deres mad god og det er meget få steder hvor man kan få hjemmelavet pasta, så det er noget jeg vil anbefale at man prøver, eller vælger nogle af de andre autentiske italienske retter. De retter vi fik var store, vi fik som sagt 3 retter og var propmætte da vi gik derfra,
Vi benyttede os af den rabat vi kunne få via MenuCard og det gjorde bare at regningen var overskuelig. 
Så vil klart anbefale denne restaurant. 
DaClaudio ligger på Godthåbsvej 42, Frederiksberg.


Har du været på denne restaurant ?
Print Friendly and PDF

27 juni 2012

Jordbær - edamame salat


Endelig er det blevet sommerferie, og min blog kan igen få noget opmærksomhed, efter en lang periode med eksamen. Jeg glæder mig til igen at kunne få tid til at afprøve nogle nye retter, som jeg kan dele med jer. 

Denne Jordbærsalat er rigtig sommerlig og et godt alternativ til de almindelige salater.

Til 1 person 
5-6 Friske Jordbær
1 håndfuld Dampede og kolde edamame bønner
lidt balsamico glace
1-2 spsk Blød feta

1. Skær jordbærene i kvarte
2. Damp edamame bønnerne et øjeblik, køl dem ned
3. Bland jordbær, feta og bønnerne.
4. pynt med balsamicoglace

Server fx til stegt kylling eller kød. Print Friendly and PDF

15 juni 2012

Frokost salat med kylling, bacon og brødcroutoner


Denne salat er særdeles velegnet som en frokostsalat,
lav portionen i den størrelse der passer til dig.


Romaine salat
Kogte kartofler i tern
Cherrytomater, halveret
Stegt kylling, fx.  inderfilet, bryst eller rester.
Stegt bacon i tern
Brød croutoner
hvidløg
Olivenolie
Sød eddike fx pære (andet kan bruges)

1. Start med at stege kyllingen til den er færdig, krydr med peber, tag den af panden.
2. Steg baconen sprød, læg den på fedtsugende papir
3. rens panden og steg brødternene i olie,
4. pres hvidløget og bland med lidt olie og hæld det over brødene, lige inden de er færdige, de skal være gyldne, drys med salt
5.  skær de øvrige ingredienser ud og anret dem i en tallerken/fad
6. anret med brødet, kyllingen og baconen.
7. stænk lidt olie og eddike hen over dressingen.



Print Friendly and PDF

10 juni 2012

Lauras broccolisalat med sennepsdressing

Forleden dag var Jeg hjemme hos min veninde Laura og spise, Hun havde disket op med nogle gode sager såsom Italienske kødboller, Tomat bruschetta og denne gode broccolisalat, dressingen er en jeg selv har kreeret til en Grønkålssalat tidligere, som hun havde brugt den til denne salat og det smagte virkelig godt.

Det er uden mål, så lav portionen så den passer til antal personer. dressingen marinerer kålen, og gør den saftig, så brug mindre dressing, end man lige tror, det skal ikke svømme i dressing, der kan altid tilføjes mere, inden den spises, hvis det er nødvendigt.

Salaten:
Broccoli, rå små buketter
Asparges, rå i tern
Avokado, tern
Æble, rødt i tern
Rødløg, finthakket
Hasselnødder, hakket

Dressing:
Æblecidereddike (hvid balsamico eller anden lys eddike)
olivenolie
honning, flydende eller sukker
Bornholmsk sennep eller en anden sød sennep
salt, peber


Dressingen blev lavet lidt på slump, så smag dig frem, men gå efter reglen 1 del eddike til 3 del olie. (1:3) tilsæt de øvrige ingredienser, pisk det sammen til en ensartet dressing og smag den til.

Salaten: findel den rå broccoli, kom asparges, avokado, æble og rødløg i og vend rundt med dressingen, lad det stå og marinere ca. 30 min. smag den til og drys nødderne over inden servering.




Print Friendly and PDF

08 juni 2012

Indisk Lam Jalfrezi


Jeg synes denne opskrift er god, den er lavet ligesom med Kylling Jalfrezi, men med lammekød fra min fars landbrug, det gør jo kun retten bedre, da det er godt dansk lammekød, så gå efter det danske lammekød, frem for evt. kød fra New Zealand, og støt op om de danske landbrug, kød smager trods alt bedre fersk, end at have været nedfrosset og transporteret langvejs fra.

2 personer som hovedret

200- 250 g lammekød i tern (fx klump)
1 løg, i halve skiver
2-3 fed hvidløg, hakket (Jeg brugte 1 solo hvidløg)
1 chili med kerner, hakket (Jeg brugte en rød)
2 store tsk. karry paste (se nedenstående)
2 spsk tomatpuré
lidt salt
12 g ingefær, renset og fint revet
1 peberfrugt
6 cm squash
 2 - 2½ dl kogende vand
1½ tsk sukker
Frisk koriander
olie til stegning

Varm olien op og steg løgene lysebrune, tilsæt hvidløget og chili.
Tilsæt karrypastaen, tomat puré og saltet, lad det stege ca. 1 min., for at få smagene frem og syren væk i pureen.
Kom kødet i og lad det stege med ca. 5 min. rør godt rundt. Tilsæt det kogende vand og lad retten simre til kødet er mørt ca. 40-60 min, tilsæt squash, peberfrugt og ingefær, lad det varme igennem. smag til

Server med ris og evt. naanbrød.

Note: Man kan sagtens komme flere og/eller andre grøntsager i denne ret, hvis det ønskes.





Hurtig karrypasta - giver ca. 5 spsk.

2 spsk vegetabilsk olie
2 tsk tomatpuré
2 tsk stdt. spidskommen
2 tsk stdt. koriander
1 tsk gurkemeje
½ tsk stdt. garam masala
1/4 tsk chilipulver
1/4 tsk salt

Blandes til en pasta
kan opbevares i lufttæt bøtte/glas i ca. 9 dage i køleskab.
Note: har ikke prøvet det, men tror godt man kan udskifte olien med vand.



Kilde: Easy indisk kogebog af  Manju Malhi (2008) Print Friendly and PDF

Hurtig karrypaste til indisk mad


Denne  karrypasta er hurtig og nem at lave, det skyldes at den er blandet af allerede stødte krydderier, frem for den lidt tidskrævende metode, hvor man først skal riste de hele krydderier og derefter støde dem i en morter, Så denne opskrift er et udmærket alternativ, til de dage hvor det skal gå lidt hurtigt.
Pastaen kan holde sig ca. 9 dage i køleskab i lufttæt beholder.
Denne pasta bruges fx i opskriften Jalfrezi, men kan også bruges til andre indiske opskrifter. 



Hurtig karrypasta - giver ca. 5 spsk.

2 spsk neutral vegetabilsk olie (ikke oliven)
2 tsk tomatpuré
2 tsk stdt. spidskommen
2 tsk stdt. koriander
1 tsk gurkemeje
½ tsk stdt. garam masala
1/4 tsk chilipulver
1/4 tsk salt

Blandes til en pasta
kan opbevares i lufttæt bøtte/glas i ca. 9 dage i køleskab.

Note: hvis man ikke tilsætter tomatpuré, kan den holde sig længere
Note: Jeg har ikke prøvet det, men tror godt man kan udskifte olien med vand.

Kilde: Easy indisk kogebog af Manju Malhi (2008) Print Friendly and PDF

07 juni 2012

Lauras tomat bruschetta med parmesan


Forleden dag var Jeg hjemme hos min veninde og spise, Hun havde disket op med nogle gode sager såsom Broccoli salat, Italienske kødboller og disse gode tomat bruschetta, der er ikke angivet mål.
Disse brød er især egnet, hvis man har noget brød liggende, der er blevet lidt tørt. Mange kommer mozzarella ost på, som også smager godt, men min veninde brugte en parmesan lavet på gedemælk og det gav virkelig en god smag.

Brød, fx ciabatta
Friske tomater
Frisk basilikum
Hvidløg
Parmesan ost (ged) eller mozzarella ost
Peber

1. Skær brødet i skiver, evt. rist brødet lidt
2. evt. Gnid brødet med frisk hvidløg.
3. Bland tern af tomat, basilikum og peber, og kom det på brødet,
4.  Drys revet ost på
5. Kom dem på en plade el. fad og lun dem i ovnen ved 200 *c  til osten er smeltet.

Server dem som en tapas, til suppe eller til fx italienske kødboller med pasta. Print Friendly and PDF

05 juni 2012

Lauras Italienske kødboller i tomatsauce


Igår var Jeg hjemme hos min veninde Laura og spise, Hun havde disket op med nogle gode sager såsom Tomat bruschetta, broccolisalat, og disse gode Italienske kødboller, der er ikke mål på alle ingredienserne, da de er tilføjet efter gefühlen. Jeg var heldig at få opskriften og skal da helt klart afprøve dem selv en dag.

Til 4 personer - Hovedret

500 g hakket oksekød (kom evt. lidt hakket kalv/flæsk i)
100 g pancetta i tern, stegt
1 løg, tern
2-3 fed hvidløg, presset
1-2 milde chili,  rød og grøn uden kerner, finthakket
Citronskal (usprøjtet), fintrevet
Oliven, hakket
Parmesan
Frisk basilikun
Frisk oregano
2 æg
2 ds. hakkede flåede tomater
en sjat fløde
Mel, til samling
salt og Peber
olie til stegning

1. Rør oksekødet sejt med salt,
2. steg pancettaen sprød og kom den i kødet,
3. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen tomaterne, og rør det sammen til en ensartet fars
4. Lad farsen stå og trække smag ca. 20 min.
5. Form farsen til kødboller og steg dem lyse i olien,
6. Hæld de flåede tomater over.
7. Lad det simre til kødbollerne er færdige, tilsæt evt. lidt vand, så det ikke koger tørt.
8. Smag saucen til om den behøves salt, peber eller fx hvidløg.

Serveres til pasta fx tagliatelle.
Supler evt. med tomat bruschetta og broccolisalat.






Print Friendly and PDF

04 juni 2012

Pink grape lemonade med ingefær


Denne lemonade er frisk, den er tættere på det bitre-søde end det meget søde, men ønskes en sød lemonade, så tilsætter man bare mere sukker.
Jeg har valgt at lave den som en koncentrat, man selv kan blande op med danskvand/mineralvand efter behov, Jeg skyllede flasken i atamon og ligeledes tilsat lidt til saften, så den kan holde længere. men det er selvfølgelig ikke nødvendigt, hvis man drikker den inden for kort tid.
.
Giver ca. 5 dl. Koncentrat. skal blandes ca 1:1

2 røde grape frugter, (ca. 2- 2½ dl.)
1 Lime, usprøjtet, både saft og skal + både til pynt
30 g ingefær
125 g sukker
2,5 dl. vand
½ tsk. atamon + til at skylle flasken (kan udelades)

1. Vand, sukker og ingefær koges op til tynd sirup, tages af varmen.
2. Skallen skæres af limen. kom skallerne op i siruppen. lad det trække i min. 30 min. gerne lidt længere, så  mest mulig smag kommer med,
3. Tilsæt ½ tsk. atamon.
4. Pres lime og grapefrugterne, fjern eventuelle sten. 
5. Skold en flaske og skyl den derefter i atamon,
6.Tilsæt den friske lime-grapesaft til siruppen.
7. Hæld den færdige saft igennem en sigte, inden det tilsættes flasken. kom låg på.
8. Stilles på køl og blandes derefter med danskvand eller mineralvand. i forhold ca. 1:1 med isterninger og skiver af limefrugt
Drik den iskold.




Print Friendly and PDF

02 juni 2012

Kæmperejer i kokos panang karry med tagliatelle


Denne ret er rigtig hurtig at lave og egner sig godt til hverdagen.
Sørg for at købe rå kæmperejer, (frem for de allerede tilberedte) de giver det bedste resultat, både i udseende men især i smag og konsistens, så und dig at give lidt ekstra for dem og køb de rå. 

Til 1 person til hovedret.

Rå kæmperejer, renset for skal og tarm beregn ca. 6-10 per person
10 cm. squash, halve skiver
6 champignon, både
1 løg, tern
1 lille ds kokosmælk ca. 1½ dl.
1 stor tsk. red panang karry pasta (juster selv efter smag)
½ dl. vand
salt, peber og sukker
olie til stegning
Pasta fx båndpasta eller ris

Rejerne pilles fri for skallen, skær et lille snit i ryggen og tag tarmen ud med spidsen af en kniv. 
Start med at sautere løgene til de er blanke. steg champignonerne med. tilsæt rejerne og lad dem få farve. tilsæt karrypastaen og rør den ud, tilsæt vandet så den bliver rørt helt ud, tilsæt kokosmælken og squashen.
Smag til med salt, peber og sukker.
Server sammen med pasta eller ris.

Print Friendly and PDF